Rohlíčky se sýrem a slaninou
Suroviny
těsto
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 150 ml rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 1 kostka droždí
- 250 ml mléka
- špetka cukru krupice
- sůl
- 1 vejce na pomazání
náplň
- 400 kyselého zelí
- 200 g anglické slaniny
- 200 g nastrouhaného sýra
-
na posypání
- kmín, mák, hrubá sůl, chilli, sezamové semínka
-
Postup
Mléko zahřejte, aby bylo trochu vlažné, ne horké. Vsypejte do něj půl lžičky cukru, lžičku mouky a zamíchejte. Rozdrobte do něj droždí. Nechejte stát na teplém místě asi pět až deset minut. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny, kvásek je hotový.
V míse smíchejte obě mouky, kvásek, sůl a přidejte vlažnou rozpuštěnou Heru. Umíchejte hladké nelepivé těsto. Ideální je, když vám pomůže kuchyňský robot.
Těsto nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyklopte na moukou posypaný vál a rozdělte na pět zhruba stejných dílů. Každý kousek těsta vyválejte do tvaru kruhu a rozřízněte na osm výsečí. Na každou dejte náplň - plátky salámu nebo slaniny (případně kostičky), trochu zelí a nastrouhaný sýr. Ideální je, když sýr promícháte se zelím. Pozor!!! Zelí musíte nechat okapat a ideálně ještě vysušit papírovou utěrkou.
Rohlíčky zamotejte. Začínejte od širší části výseče. Hotové rohlíčky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečte na 200 °C, dokud rohlíčky nezezlátnou. Bude to trvat asi 30 - 45 minut. -
zdroj: https://zena-in.cz/clanek/rohlicky-se-syrem-a-slaninou
-
Novinky
Přihlaste se k odběru novinek: