Pomerančový chlebíček s čokoládou
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- 100 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 2 bio pomeranče
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
-
Na polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 80 ml smetany na vaření 12%
-
Postup
Krok 1: Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.
Krok 2: Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
Krok 3: Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě, nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.
Tip: Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.
zdroj:https://www.prozeny.cz/clanek/pomerancovy-chlebicek-s-cokoladou-51046?seq-no=11&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Novinky
Přihlaste se k odběru novinek: