Nepečená jahodová Šarlota
08.06.2016 12:56
-
- 200 g cukrářských piškotů (takové ty dlouhé, k dostání všude)
- Na cukrový sirup:
- 45-50 g cukru krupice
- 50 ml vody
- Na krém:
- 250 g žervé nebo krémového sýra Kiri (nebo ricotu, )
- 200 g jemného tvarohu nebo lučiny
- 100 g krupicového cukru
- 50 g jahod, nakrájených na kousky
- 7 g plátkové želatiny (nebo použijte jakou máte)
- 30 ml jahodového nebo malinového sirupu
- 200 ml smetany
Na ozdobu:
- maliny nebo jahody
- Postup:
- nejdříve svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu.
Želatinu namočte podle návodu na obalu. V misce smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte. Kdo nemá rád sýrovou variantu, může použít i pudink třeba s mascarpone. Máslové krémy ale so Šarloty nedávejte.
Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.
Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin nebo jahod a zbytkem krému. Nahoru naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.
Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. ( Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody,aby šlo lépe vyklopit) Ozdobte jahodami, malinami
Čekejte prosím...
Novinky
Přihlaste se k odběru novinek:
Kontakt
Jana v pohodě
jajda69@centrum.cz