Mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami.

03.05.2024 17:40

Ingredience:

  •    150 g špaldové hladké mouky
  •    150 g pšeničné celozrnné hladké mouky
  •    500 g najemno nastrouhané mrkve
  •    140 ml rostlinného oleje
  •    100 ml vlažné vody
  •    140 g cukru
  •     2 lžičky skořice
  •    špetku vanilky
  •    hrst rozinek
  •    1 prášek do pečiva
  •    70 g jablečného pyré
Na krém:
 
  •    250 g polotučný tvaroh
  •    250 g mascarpone
  •    moučkový cukr dle chuti

Postup:

Do mísy nastrouháme najemno mrkev. Poté přidáme cukr, skořici, vanilku a rozinky, které předtím namočíme do vody. Do mísy dále prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme vodu, olej a přimícháme jablečné pyré. Těsto zamícháme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 50 minut – propečenost zkontrolujeme špejlí – těsto se nesmí lepit. Hotový chlebíček necháme před krájením zcela vychladnout. Můžeme ho ozdobit citronovou polevou, kterou připravíme z citronové šťávy a moučkového cukru nebo krémem z tvarohu a mascarpone, který dochutíme cukrem a vanilkou.  

TIP: Pokud chcete veganskou variantu tohoto receptu, použijte místo krému citronovou polevu. Tu vytvoříme smícháním moučkového cukru (cca 100 g) s několika lžičkami citronové šťávy.

zdroj recept ŽENA-IN - Recept na mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami (zena-in.cz) , Foto: Pernerka

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek:

Kontakt

Jana v pohodě jajda69@centrum.cz