Mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami.
Ingredience:
- 150 g špaldové hladké mouky
- 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 500 g najemno nastrouhané mrkve
- 140 ml rostlinného oleje
- 100 ml vlažné vody
- 140 g cukru
- 2 lžičky skořice
- špetku vanilky
- hrst rozinek
- 1 prášek do pečiva
- 70 g jablečného pyré
- 250 g polotučný tvaroh
- 250 g mascarpone
- moučkový cukr dle chuti
Postup:
Do mísy nastrouháme najemno mrkev. Poté přidáme cukr, skořici, vanilku a rozinky, které předtím namočíme do vody. Do mísy dále prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Nakonec přilijeme vodu, olej a přimícháme jablečné pyré. Těsto zamícháme a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 50 minut – propečenost zkontrolujeme špejlí – těsto se nesmí lepit. Hotový chlebíček necháme před krájením zcela vychladnout. Můžeme ho ozdobit citronovou polevou, kterou připravíme z citronové šťávy a moučkového cukru nebo krémem z tvarohu a mascarpone, který dochutíme cukrem a vanilkou.
TIP: Pokud chcete veganskou variantu tohoto receptu, použijte místo krému citronovou polevu. Tu vytvoříme smícháním moučkového cukru (cca 100 g) s několika lžičkami citronové šťávy.
zdroj recept ŽENA-IN - Recept na mrkvový chlebíček se skořicí a rozinkami (zena-in.cz) , Foto: Pernerka
Novinky
Přihlaste se k odběru novinek: