Hra Faunatastic - karetní hra o zvířatech - zábava, která se vejde do kapsy.

31.07.2019 14:09

Faunatastic –karetní hra pro děti.

Prázdniny jsou v plném proudu, a pokud se vám povede vytáhnout děti z vody na koupališti, snědí svačinu a než se z vody trochu prohřejí, začnou se nudit. Nebo situace, kdy sluníčko má dovolenou, je pod mrakem, nebo prší a doma máte otrávené zlobící potomky. Pak přemýšlíte, jak je zabavit. U nás se velmi osvědčila karetní hra Faunatastic od výrobce Dino. Jedná se o karetní hru, takže ji sebou můžete nosit kamkoliv i v kapse a děti opravdu moc baví. Jak už název napovídá – je to hra s kartami, na kterých jsou vyobrazena zvířata. Děti si tak nejen hrají, ale zároveň si procvičují postřeh, a hlavně získávají informace o různých zvířatech.

Hru je možno hrát ve dvou verzích.

Verze rychlostní hry – cílem hry je získat co nejvíce karet odpovídajících zadní straně karty na vrchu dobíracího balíčku. Všechny karty se zamíchají dohromady, a 10 jich umístíte obrázkem zvířat nahoru. Ostatní karty dáte do dobíracího balíčku lícem nahoru. První hráč, který řekne Faunatastic otočí vrchní kartu tak, aby byly vidět 3 charakteristiky. Všichni hráči hledají karty, které odpovídají otočené kartě. Kdo najde správnou kartu, nechá si ji, kdo špatnou položí právě sebranou kartu a jednu kterou měl již nalezenou zpátky do balíčku. Hra trvá, dokud jsou v dobíracím balíčku karty. Karta s charakteristikami se otočí lícem vzhůru a dá se k ostatním kartám, na ploše tedy bude stále 10 otočených karet. Kdo získá nejvíce karet, vyhrává.

Verze Obrácené hry – všechny karty zamícháte a dáte každému hráči 7 karet obrácených lícem dolů. Zbylé karty dejte do dobíracího balíčku. Ve svém tahu se hráč snaží najít kartu se 3 charakteristikami zvířete s těmi, které jsou na vrchní kartě dobíracího balíčku. Pokud stále nemůže najít kartu, hraje další hráč ) po směru hodinových ručiček). Kdo se první zbaví svých karet vyhrává. Pokud by došel dobírací balíček, vyhraje ten, kdo má v ruce nejméně karet.

Při rychlostní hře tedy musíte získat co nejvíc karet odpovídajících zadní straně karty na vrchu dobíracího balíčku, ve hře obrácené naopak vyhraje ten, kdo se nejdřív zbaví svých hracích karet.

Možná se vám popis pravidel zdá složitý, ale jakmile máte karty v ruce a vidíte obrázky a symboly, okamžitě vám dojde, jak hrát. Zatímco já jsem si ještě četla pravidla, abych opravdu věděla, jak hrát, děti se pustily do hry po prvním přečtení a hrály s chutí, pravidla pochopily okamžitě.

Velkou výhodou hry je, že netrvá dlouho. Jedno kolo hry hrajete do deseti minut. Může hrát  2 – 6 hráčů, hra je doporučena pro děti od 6 let.

Pokud tedy hledáte hru, která je rychlá, srozumitelná a není náročná na prostor, je karetní hra Faunatastic ideální. Zvířata děti moc baví. Hru kdykoliv můžete mít sebou v kapse nebo kabelce. Hrát můžete s dětmi u vody, nebo když si budete chtít odpočinout někde na výletě, kde je na chvilku děti zabavit- dejte jim do ruky hru Faunatastic, o zábavu budou mít děti postaráno. Nás doma hra moc baví.

Hra je tvořena 54 kartami s obrázky zvířat.

Hru koupíte po kliknutí zde: karetní hra Faunatastic 

Celý sortiment českého výrobce hraček Dino Toys najdete po kliknutí zde: www.mojedino.cz

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek:

Kontakt

Jana v pohodě jajda69@centrum.cz