Dýňový koláč jemný jako pohlazení, a díky celozrnné mouce je to i zdravé mlsání
24.10.2019 14:48
NA TĚSTO
- 280 g hladké pšeničné celozrnné mouky
- 80 g másla
- 140 g moučkového cukru
- 1 vejce
NA NÁPLŇ
- 560 g tvarohu, tučného či polotučného
- 150 g moučkového cukru + na posypání
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 2 žloutky
- šťáva a najemno strouhaná kůra z jednoho citronu
- 340 g dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
- 3/4 sáčku vanilkového pudinku
1 Suroviny na těsto promíchejte a prohněťte, vyválejte na plát silný zhruba 0,5 cm a přeneste do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.
2 Na nádivku dejte do mísy tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C zhruba 3/4 hodiny. Koláč je třeba hlídat a podle potřeby snižovat teplotu v troubě.
3 Hotový koláč posypte moučkovým cukrem (nejlépe vanilkovým), nechte vychladnout a podávejte.
zdroj recept i foto https://www.apetitonline.cz/recept/dynovy-kolac-2
Čekejte prosím...
Novinky
Přihlaste se k odběru novinek:
Kontakt
Jana v pohodě
jajda69@centrum.cz