Tvarohová bábovka

16.02.2024 11:07
  •    250 g polohrubé mouky
  •    250 g cukru krupice
  •    250 g Hery (změklá)
  •     250 g měkkého tvarohu
  •    5 vajec
  •    1 vanilkový cukr
  •    1 prášek do pečiva
  •    vanilkový extrakt
  •      citronová kůra
  •    máslo a mouka na vymazání formy

Postup:

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků ušleháme tuhý sníh.

V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a Herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.

V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.

Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.

Pečeme v horkovdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.

Foto: Romana Böhmová , zdroj https://zena-in.cz/clanek/tvarohova-babovka

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: