Recenze na Vtech česky Mluvící Auto - interaktivní, chytrá a bezpečná hračka pro nejmenší. Učí vkládání tvarů.

25.04.2024 14:58

 

Vždycky když vyberu pro vnuky nějakou novou hračku od výrobce hraček VTECH, mám snad větší radost, než oni. Radujeme se z těch hraček společně. VTECH hračky jsou totiž hračky chytré, a krásně barevné, takže hrát si baví najednou všechny. Kdybych byla znovu malá holka, chtěla bych si hrát právě s těmito hračkami.

Malá holka už nejsem, ale tyhle hračky mne baví, a když si s nimi s vnoučaty hrajeme, čas nám ubíhá strašně rychle. Hrajeme si, zpíváme, říkáme říkanky – VTECH hračky totiž kromě her učí děti i různé dovednosti. Většina těchto hraček procvičuje u dětí jemnou motoriku, podporuje jejich fantazii, učí je barvy, písmenka, čísla, tvary, písničky a říkanky – prostě, jak už jsem řekla, jsou to hračky chytré a vzdělávací.

Velmi oceňuji, že hračky jsou namluvené velmi srozumitelnou, čistou češtinou. Děti mají v hračkách inspiraci k správné výslovnosti a mluvení. To ocení hlavně ti, kdo mají děti s logopedickou vadou. Děti opakují po hračce správnou výslovnost, mají vzor, jak má dané slovíčko znít. A i když s nimi my, dospělí, trénujeme logopedické říkanky (což děti většinou strašně nebaví), s hračkou si řeč cvičí mnohem raději. Hrají si, a při hře, aniž by to věděly, si procvičí správnou řeč a výslovnost opakováním po hračkách.

Hračky VTECH jsou také plné melodií. Vnouček Ríša je odmalinka tanečník, takže na každou melodii s radostí tancuje. Baví ho to dlouho, takže občas mi melodie z hraček zní v hlavě, i když jdu třeba na nákup – přistihnu se, že si je broukám a prozpěvuji.

Hračky VTECH jsou pro mne taková sázka na jistotu. 

Když chci vybrat pro vnoučata hračku, kupuji VTECH.

Mám tady totiž jistotu, že kupuji kvalitu.

Hračky VTECH splňují všechny potřebné bezpečnostní atesty a certifikáty, které by hračky pro malé děti měly mít.

Vyráběny jsou z odolného plastu. Malým dětem hračky často padají z ruky, protože nemají ještě dobře vyvinutou motoriku. U VTECH hraček se mi ještě nikdy nestalo, aby se něco rozlomilo, prasklo, ulomilo, dokonce ani škrábance na plastu nejsou. A to se nám kolikrát stalo, že hračka spadla ze stolu na dlažbu. Opravdu nikde ani prasklinka.

Ještě za jednu věc jsem ráda – oba vnuci teď mají období, kdy se snaží všechno rozebrat, takže oceňuji, že baterky jsou umístěny a zabezpečeny tak, že se k nim děti nedostanou.

VTECH hračky s vnuky běžně bereme ven na zahradu, některé i na pískoviště, a všechny vypadají pořád jako nové. Na zahradě nám auto dokonce zmoklo, takže jsem měla strach, že nebude pak fungovat. Ale po vysušení je autíčko zase v pořádku.

Na písku nemají hračky škrábance ani od kamínků (jen na kolečkách je trochu vidět, že jezdí hodně v terénu). Tam tedy někdy vnuk tato auta bere nerad, protože když je tam přineseme, seběhnou se všechny děti, všichni mají o auto zájem, a vnuk se k němu pak dlouho nedostane. I když už jsme inspirovali spoustu maminek, takže hraček VTECH na pískovišti postupně přibývá. Spokojené jsou zatím všechny maminky, se kterými jsem o hračkách mluvila.

Protože nejmladší vnuk je právě ve věku, kdy hračky rád za sebou tahá na provázku, a také ho učíme vkládat tvary do otvorů, vybrala jsem pro něj VTECH Mluvící auto.

Autíčko je opravdu vymazlené. Je na něm tolik hracích aktivit, že Ríšu zabaví vždycky nadlouho.

Auto je krásně barevné, převládá žlutý a modrý plast, kolečka jsou zeleno červená, podvozek bílý.

Za volantem sedí roztomilý modrý pejsek – štěňátko.

Zvuky na autíčku spustíme modrým tlačítkem na střeše auta. Tím samozřejmě zvuky můžeme i vypnout. Pokud tedy jdeme s autem ven, a vnuk ho táhne na provázku, šetříme baterie. Venku není potřeba, aby auto mluvilo.

Na střeše je tlačítko, kterým děti mohou přepínat mezi melodiemi a učením. Melodie jsou označeny notičkou, učení číslicemi.

Na kapotě auta pod pejskem jsou tři tlačítka – červené, žluté a zelené.

Tlačítka samozřejmě vydávají po zmáčknutí zvuky – melodie, říkanky a slova. Na každém tlačítku je i dopravní značka. Děti tak poznají stopku, a tvary trojúhelníkových a kulatých značek. Tlačítka vydávají tón, takže děti si můžou tvořit melodii samy jako na piánu.

Hlavním úkolem této hračky je naučit vkládání tvarů do otvorů na autíčku.

To, co se nám, dospělým, zdá snadné, je pro malé děti velká výzva a těžký úkol. Musí se naučit poznat a porovnat správný tvar předmětu, který chtějí vložit do otvoru. Nikdy předtím se s tím nesetkaly, je to tedy úkol pro šikulky.

Aby dětem vkládání šlo lépe, je v každém otvoru malý modrý puntík. Ten mohou děti buď zmáčknout, aby se dozvěděly například, že daný tvar je kolečko, srdce, nebo třeba hvězda.

Kostičky, které děti vloží, spadnou dovnitř auta – do nákladního prostoru.  Vyndat je mohou tak, že vzadu otevřou zadní dveře kufru a předměty vysypou, nebo rukou vyndají.

Pokud děti vloží tvar do správného otvoru, auto se rozbliká, a děti se dozví například jak se daný tvar nazývá (kolečko, srdce…), anebo další zajímavé informace - třeba jakou má tvar barvu, nebo jaké je na něm číslo.

Jak říkám – je to spousta zábavy, ale i učení se a procvičování barev, tvarů, řeči, i motoriky.

Abych nezapomněla, na přední části auta jsou světla, která při hraní si blikají.

Když už jsem zmínila, že auto umí fráze a melodie, písničky, některé vám sem vyjmenuji.

Nebudu vypisovat všechny, protože je jich opravdu strašně moc. A taky by to pak nebylo překvapení, kdybyste věděli, co všechno auto umí.

Jen ještě jednou upozorňuji na to, že všechny fráze, říkanky i písničky jsou namluveny krásnou, čistou a srozumitelnou češtinou.

Tak jdeme na to:  „Kde je červené tlačítko?“, „Najdeš kolečko?“, „Já rád řídím“,“Kde je zelené tlačítko?“ „Dřív, než přejdeš silnici, dobře se rozhlédni, chyť se mámy za ruku, tak je to správně!“, „Žlutá. Zpomal!“, „Červená! Stůj!“, „Zelená, jeď!“, „Kde je červené tlačítko?“, „Zazpívej si.“  A další.

Na stránkách VTECH najdete krásně natočené video, jak autíčko funguje. Pokud tedy chcete mít lepší představu, a chcete si video prohlédnout, klikněte zde: videoukázka mluvícího auta

 

Autíčko je vyráběno i v růžové verzi pro holčičky.

Pokud si autíčko chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Mluvící auto VTECH žluté, Mluvící auto VTECH růžové

 

Pokud zrovna nebude auto na stránkách k dispozici, nějakou dobu počkejte, zásoby eshopu jsou doplňovány.

Pokud si chcete prohlédnout celý sortiment kvalitních hraček, klikněte zde: eshop VTECH

 
 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: