Recenze na tlakoměr Veroval compact Hartmann z eshopu Onlinemedical.cz. Skvěle měří, zaznamenává hodnoty měření, umí i detekovat arytmii.

10.01.2024 13:55

Tlakoměr Veroval Compact  Hartmann

Pokud se vy sami, nebo někdo ve vašem okolí léčí s vysokým krevním tlakem, určitě mi dáte za pravdu, že je lépe si občas tlak měřit preventivně i doma.

Vysoký krevní tlak je totiž onemocnění, o kterém často ani nevíme.

Tak jako já. Vždycky jsem měla krevní tlak nízký, a tak jsem ho nijak neřešila.  A najednou jsem se necítila úplně v pohodě – občas mi bušilo srdce, bolela mě hlava, a celkově jsem se cítila unavená. Všichni mi říkali, že to je s blížící se menopauzou. Říkali: „To je v pohodě – tak to prostě ženy mívají.“. Chyba lávky – nebyla to menopauza, ale ozval se vysoký tlak a arytmie.

Co to vlastně vysoký krevní tlak je. 

Krevní tlak vyšší, než 130/85 mmHg se považuje za srdečně cévní riziko.

Znamená to, že na vaše tepny působí přílišný tlak, takže se postupně ničí a poškozují, a díky tomu pak vznikají různé zdravotní problémy. Pokud se krevní tlak neléčí, zvyšuje se riziko infarktu myokardu, poškození ledvin, srdeční komory a oční sítnice.

Samozřejmě málokdo z nás má hodnoty tlaku optimální. Proto není třeba propadat panice, když máme krevní tlak jiný, než je optimálních 130/85 mmHg. Obecně se totiž s věkem krevní tlak zvyšuje.

Pokud se ale necítíte dobře, nebo už máte od lékaře vysoký krevní tlak potvrzený, je fajn si domů pořídit tlakoměr. Pokud ne, a hodnoty, které si doma naměříte, budou trvale vysoké, je třeba se obrátit na lékaře, který vám nastaví léčbu.

Pokud si měříte tlak, je fajn si pořídit kvalitní tlakoměr. Protože pokud budete příliš šetřit, a koupíte si tlakoměr někde na tržnici, budou hodnoty měření velmi nepřesné – a tedy k ničemu. Na špatné měření v tomto případě můžete doplatit zdravím (někdy i životem).

Já jsem si tlakoměr vybírala podle recenzí, a našla jsem na eshopu Onlinemedical.cz tlakoměr, který je za rozumnou cenu, a jeho měření jsou přesná.

Je to tlakoměr Veroval Compact Hartmann. Je opravdu dobrý, Hartmann tlakoměry používají často i lékaři v ordinacích – můžete se tedy spolehnout na to, že hodnoty tlaku jsou správné.

Veroval Compact Hartmann je plně automatický pažní cenově dostupný tlakoměr, který umí rozpoznat i srdeční arytmie, a uloží měření až pro dva uživatele.

Co jsou srdeční arytmie? Srdeční arytmie mohou být neškodné, ale mohou být příčinou různých onemocnění, mohou tedy vést i k srdečnímu selhání, cévní mozkové příhodě, nebo srdeční zástavě.

V některých případech se arytmie projevuje jako záchvaty bušení srdce – obvykle mají začátek a ukončení.

Jsou provázeny pocitem tísně, kratšího dechu, slabosti, někdy i omdlením. Já vždycky říkám, když se mě někdo zeptá, že mám pocit, jako když se vyděsím, rozbuší se mi srdce, a dostanu strach. Ono to zvýšení srdeční akce opravdu připomíná stavy, když se něčeho bojíte. A právě toto bušení srdce –tepání – umí tlakoměr změřit a výsledky zaznamenávat.

Důležité je i správné měření tlaku.

Aby hodnoty byly přesné, je dobře dodržovat určitá pravidla – protože když se jednou budete měřit v klidu na židli, podruhé když jste po nějaké fyzické aktivitě, a potřetí třeba když se rozzlobíte –budou měření pokaždé jiná, a nebudou objektivní.

Při správném měření bychom měli:

  • Před samotným měřením byste měli být chvíli v klidu a odpočívat
  • Alespoň půl hodiny před měřením nepít alkohol a nekouřit
  • Sedět, záda opřená, paže podepřená obě nohy na zemi
  • Měřit bez mluvení
  • Měřit tlak na stejné paži
  • Manžetu tlakoměru mít na holé kůži kousek nad loktem
  • Měřit tlak dvakrát za sebou
  • Pokud si tlak měříte pravidelně, stačí 1 až 2 krát týdně
  • Tlak si zapisovat (tlakoměr umí zaznamenat až 100 měření pro dvě osoby)
  • Neděsit se změn tlaku – krevní tlak kolísá, takže každé měření může být jiné, lékař si ho vyhodnotí
  • Nikdy neměnit užívání léků bez konzultace s lékařem

To je vše. Pokud budete tato pravidla dodržovat, budou vaše měření přesná a pomohou léčbě vašeho onemocnění.

Při vyhodnocování měření u tlakoměru Veroval pomáhá barevný indikátor na levé straně přístroje. Zobrazuje jednotlivé zóny naměřeného tlaku (například nebezpečnou hypertenzi I. II. A III. Stupně). Umí detekovat i srdeční arytmii podle naměření hodnot srdečního tepu.

Možná si říkáte, jestli měření tlaku není zbytečné. Věřte mi, že není.

Vysoký krevní tlak je civilizační choroba, která nás ohrožuje na životech. Velmi často bývá dlouho bez příznaků, často ani nevíme, že tímto onemocněním trpíme. Nemá totiž často příznaky, a projeví se, až když je to už průšvih.

Možná i proto se vysokému krevnímu tlaku říká tichý zabiják – dokáže totiž spustit spoustu onemocnění, mezi které patří cukrovka, infarkt, mrtvice a další. Neléčený vysoký krevní tlak často končí infarktem a úmrtím. A to asi nikdo z nás nechce.

Ještě jednou bych ráda doporučila, abyste na přístroji na měření tlaku zbytečně nešetřili. Jen kvalitní přístroj kvalitně měří.

Tlakoměr funguje na 4 tužkové baterie- jsou součástí balení a vydrží asi 1000 měření. Manžeta je univerzální – velikost 22 – 42 cm.

Po měření můžete uložit tlakoměr do sáčku, který je součástí balení.

Při vyhodnocování měření u tlakoměru Veroval pomáhá barevný indikátor na levé straně přístroje. Zobrazuje jednotlivé zóny naměřeného tlaku (například nebezpečnou hypertenzi I. II. A III. Stupně).

 

Já si pořizuji zdravotnické potřeby a pomůcky na eshopu Onlinemedical.cz.

Mám ho totiž vyzkoušený, takže mám naprostou jistotu, že na tomto eshopu kupuji přístroje a prostředky, které jsou ověřené a splňují všechny nutné certifikace.

Je to velmi důležité – při nákupu zdravotnických přípravků a prostředků je kvalita nutná. Nekvalitní zboží znamená vždycky průšvih, a přeci jen – zdraví máme všichni jen jedno.

Pokud tedy máte vy, nebo někdo ve vašem okolí vysoký krevní tlak – vsaďte při měření na kvalitu – pořiďte si tlakoměr, který opravdu měří dobře.

Na přesnost měření tlakoměru Veroval® COMPACT se můžete spolehnout, což potvrdila i Evropská společnost pro hypertenzi, když udělila tomuto tlakoměru pečeť kvality, stejně jako Německá společnost pro hypertenzi. 

Já jsem vsadila na  Veroval, a jsem s ním maximálně spokojená.

Protože tenhle tlakoměr umí ukládat do paměti výsledky měření dvou osob, můžeme ho doma používat já i manžel. Po změření se výsledky samy uloží, a my tak máme oba přehled, jaké jsou hodnoty našeho krevního tlaku a tepu.  

Je fajn tlakoměr darovat i jako dárek.

Nejlepší investice, které se vám, a vašim blízkým vrátí, jsou totiž právě ty do zdraví.

Tlakoměry Veroval® dodává na trh značka HARTMANN, na jejíž zdravotní pomůcky se již přes 200 let spoléhají lidé ve více než 100 zemích světa.

Značka Hartmann svým tlakoměrům věří, a proto na tlakoměr Veroval® COMPACT dává nadstandardní 3letou záruku.

Pokud si chcete tlakoměr prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Tlakoměr Veroval Compact Hartmann.

Aby se vám lépe nakupovalo, mám pro vás slevu 10% na celý sortiment v eshopu Onlinemedical.cz. Stačí zadat kód JANA10

Celý sortiment eshopu najdete zde: Onlinemedical.cz.

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: