Recenze na ortopedickou matraci Favorit GT 200x90cm z eshopu Matracezahubicku.cz.

26.02.2024 12:42

 

Nedávno jsem se začala probouzet celá polámaná. Ten pocit není vůbec příjemný. Ráno bychom měli vstávat v pohodě a bez bolesti – odpočinutí a vyspalí. Kdo by se chtěl cítit mizerně hned od rána… Proto jsem prohlédla matraci a zjistila jsem, že je proleželá, a tedy už zralá na výměnu.

Matraci jsem měla už dlouho, a protože jsem si vybrala špatnou tuhost, a neleželo se mi na ní dobře, koupila jsem si topper (přistýlku) z paměťové pěny. Spalo se mi s ním mnohem lépe, ale přistýlka měla tendenci z matrace sjíždět, a musela jsem ji často otáčet. Spaní „měkké“, ale komfortní úplně ne.

Proto jsem poučena a vím, že si musím koupit takovou tvrdost matrace, abych se dobře vyspala. Zkrátka – abych byla Šípková Růženka, a ne Princezna na hrášku.

Jenže jak správnou matraci koupit a vybrat?

Je tolik věcí, které by měla matrace splňovat, že mi z toho tak trochu šla hlava kolem. Ale je opravdu potřeba vybírat dobře, protože matraci si kupujeme na deset až patnáct let – tedy ji budeme užívat dlouho.

Není tedy dobré na ní moc šetřit, ale zároveň jsme v době, kdy šetříme každou korunu.

Hledala jsem tedy matraci podle kvality a za rozumnou cenu.

Prokousávala jsem se internetem, a našla jsem super eshop se spoustou dobrých recenzí. Většinou hledám i na Heuréce (vyhledávač)  eshopy, které mají hodně recenzí, abych měla jistotu, že jsou od reálných lidí.

Nejlépe mi mezi recenzemi vyšel k nákupu matrace eshop Matracezahubicku.cz. Má zlatý certifikát ověřeno zákazníky Heuréka. Jednoduše řečeno, je tam tolik pozitivních recenzí, že je jasné, že eshop bude kvalitní.

A kdo by nechtěl matraci za hubičku, že? Já tedy rozhodně ano.

Takže jsem se pustila do hledání té správné matrace pro mne.

Nákup matrace má několik pravidel:

1/ Je třeba si vybrat správnou tuhost matrace. Jinou tuhost potřebují ti, kdo spí na břiše (středně tvrdou), na zádech (tvrdší), na boku (středně tvrdou až měkčí).

No bezva. A byla jsem zase na začátku. Nikdy nespím v jedné poloze, v noci se vrtím a otáčím.

2/  vybrat správný materiál – u každé matrace je napsané, z jakého je materiálu, a jaké má vlastnosti (ale čert aby se v těch hmotnostech a tuhostech vyznal)

3/ správná nosnost a rozměry – matrace by měla být alespoň o 20 cm delší, než jste vy, a vysoká alespoň 15 cm.

4/ životnost matrace - matrace s nejdelší životností jsou vyrobeny z vysokoobjemové studené pěny 50kg/m3. Taková matrace na dobrém roštu při správné péči vydrží až 15 let.

5/ věk toho, kdo na matraci bude spát – děti mají doporučenou středně tvrdou matraci, starší lidé volí matraci měkčí, aby je nebolela záda a klouby (jsem starší, takže chci pohodlí)

6/ možnost údržby – v dnešní době už je možné mít matraci s pratelným potahem – tady je hygieničnost zaručena. Já mám většinou problém, že když z něčeho sundám potah, už mi nejde nasadit zpátky. Tady je potah na zipy kolem dokola, takže sundat a nasadit půjde v pohodě.

I když má matrace pratelný potah, doporučuji dokoupit si ještě chránič matrace. Hlavně pokud máte malé děti. K nám někdy chodí spát malý vnouček, a občas dojde k malé nehodě, chrániče matrace se mi velmi osvědčily. Zrovna tak, pokud máte staré rodiče, nebo vy jste už ve vyšším seniorním věku. Jistota je jistota.

Když jsem nastudovala všechny tyto aspekty, a byla jsem zase na začátku. Prostě jsem si nevěděla rady. Vyzbrojena spoustou teoretických znalostí jsem byla stejně úplně vedle.

Nakonec jsem si stejně nechala poradit. A to doporučuji i vám. Pokud si nejste jistí, radši se zeptejte. Přeci jen nákup je na dlouhou dobu a spánek je důležitý.

Naštěstí Matracezahubicku.cz je velmi přehledný eshop, takže jsem se nejdřív podívala na matrace podle rozměru, a pak na nejprodávanější matrace Favorit. Tam jsem si vybrala podle toho, jaké mám priority a z těch jsem pak vybírala podle rady.

Dala jsem na doporučení a vybrala jsem si matraci Favorit GT 200 x 90 cm.

Je to 20 cm vysoká ortopedická sendvičová matrace s paměťovou pěnou a masážními anatomickými zónami na jedné straně, a tuhou studenou pěnou na druhé straně.

 Matrace má pratelný bambusový potah s „protiroztočovou“ úpravou. To jako alergik velmi cením.

Z čeho se matrace skládá, vám asi nebudu popisovat. Musela bych to totiž zkopírovat ze stránky, protože matrace je z několika vrstev, a protože nejsem odborník, úplně se v těch vrstvách nevyznám.

Proto pokud chcete všechny detailní informace o téhle matraci, klikněte zde: Matrace Favorit GT

 

Po objednání vám matrace přijde stočená do poměrně malého válce – vzduch je odsátý, takže matrace se po rozbalení „nafoukne“.

Jediné, z čeho jsem měla strach, bylo, abych nůžkami neprořízla i potah matrace. Jsem nešika, a někdy se mi takové věci dějí. Tedy jsem velmi opatrně matraci vybalila, během chvíle z ní byla veliká matrace.

Kouzlo vakuového balení…

 Je fajn matraci alespoň jeden, nebo dva dny nechat ležet, aby se mohla dostat do tvaru, jaký má mít.

Matrace je vysoká 20 cm – tedy musím říct, že se z ní velmi pohodlně vstává.

Na matraci spím skoro tři týdny, abych ji opravdu pořádně vyzkoušela.

Dala jsem si nahoru (na ležení) vrstvu s masážními anatomickými zónami – byla jsem na ně zvědavá.

Oproti té podložce z měkké paměťové pěny je povrch matrace trochu tvrdší – a musím říct, že je mi to příjemnější. Materiál Visco Relax se tělu jakoby lehce přizpůsobí tím, že je tělem zahřívána a jakoby se mu povolí. Nepropadnete se do matrace, jako jsem to měla s tou hodně měkkou pěnovou přistýlkou. Je to příjemné.

Musím říct, že už po pár dnech jsem zaznamenala, že mne nebolí záda v kříži, a přestaly mne bolet kyčelní klouby. Tělo si ale muselo na novou matraci trochu zvyknout, takže kyčle v pohodě, ale začalo mě trochu bolet za krkem a ramena. Jak jsem spala v jiné poloze, a jinak opřená, při spaní na boku jsem se asi víc opírala o ramena, a ramenní klouby se ozvaly. Naštěstí jsem si během asi 10-ti dní zvykla, a musím říct, že dnes už vstávám bez bolesti. 

Za to jsem opravdu moc ráda. Jak už jsem zmínila, stará proleželá matrace mi už nevyhovovala, a záda a klouby mne bolely už dlouho. Vůbec mě původně nenapadlo dávat tu bolest do souvislosti s matrací. Myslela jsem si, že ta bolest je projevem stárnutí. Takže pokud se ráno budíte s bolavými zády, určitě se mrkněte, v jakém stavu je vaše matrace.  Můžete si od téhle bolesti dost ulevit pořízením kvalitní matrace.

Matrace Favorit jsou v recenzích na internetu na těch nejvyšších příčkách. V hodnocení mají vždycky hodně pozitivních vlastností a jsou doporučovány.

Já jsem si vybrala Favorit GT – s paměťovou pěnou a masážními zónami, a jsem s ní moc spokojená.

Vyhovuje mi tuhostí, protože paměťová pěna se mému tělu přizpůsobí.

Má pratelný „protiroztočový“ potah, a je dost vysoká, takže se mi z ní velmi dobře vstává.

Pokud bych to tedy měla shrnout – jsem velmi spokojená. První týden jsem si na matraci zvykala, ale od druhého týdne se mi spí dobře. Tím myslím, že nejen dobře spím, ale probouzím se odpočinutá a bolesti kloubů už mne netrápí. V kombinaci kvalita x cena je tenhle nákup opravdu moc dobrá investice do dobrého spaní, a vlastně i do zdraví.

Komunikace s eshopem je na jedničku. Pokud si tedy nejste jistí, klidně si poproste o radu.

Eshop je velmi přehledný. Krásně se tady proklikám tam, kam potřebuji. Kromě matrací za hubičku tady mají samozřejmě i spoustu dalších důležitých věcí pro klidný spánek – postele, rošty, polštáře, náhradní potahy na matrace, nebo třeba prostěradla.

Pokud si chcete celý sortiment eshopu prohlédnout, klikněte zde: Matracezahubicku.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: