Recenze na Leifheit Aku vysavač a mop REGULUS Aqua PowerVac 11914. Skvělý na každodenní úklid, zvládá i psí chlupy.

11.03.2024 15:01

 

 

Blíží se doba jarního „předvelikonočního“ úklidu.

Mám opravdu ráda uklizený byt – miluju, když všechno voní a blýská se – ale na druhou stranu opravdu nesnáším uklízení. Nebaví mě to, jsem vždycky před úklidem nabručená a protivná.

Už jsem si přečetla a vyzkoušela spoustu rad, jak efektivně a v pohodě uklidit byt.  Žádná z nich ale za mě neuklidí. Ta práce zůstane na mě. Proto strašně ráda využívám všechny možné úklidové pomocníky. Všechno, co mi usnadní úklid je pro mě fajn.

Po podlahové myčce s vysavačem jsem pokukovala už dlouho.

Mám ráda produkty Leifheit, takže při každém nákupu jsem prohlédla celé stránky, a vždycky jsem se zastavila u Aqua Power Vac – aku vysavač a mop v jednom.

Protože momentálně ji mají na eshopu Leifheit za velmi přívětivou, nízkou cenu, konečně Regulus  Aqua Power Vac mohu vyzkoušet i já.

Málokdy se těším na úklid- tentokrát jsem se ale nemohla dočkat.

Hned po vybalení z krabice jsem mohla začít tenhle vysavač s mopem v jednom používat. Tedy samozřejmě po nabití. Přišel krásně složený, takže šup do nabíječky a šla jsem přečíst návod.

Ono tedy nebylo až tak moc co číst – použití je totiž velmi jednoduché.

Do nádržky stačí vložit přípravek na mytí podlahy a vodu. To je všechno.

Ještě bych chtěla upozornit, že AKU vysavač je vhodný na všechny typy tvrdých podlah, není ale vhodný na koberce.

Když už jsem zmínila AKU nabíjení, je jasné, že vysavač je bezkabelový.

To je při práci velmi příjemné – nikde nepřekáží žádné kabely. Na jedno nabití by měl zvládnout asi tak 65 m2 plochy.

Mě první použití trvalo ještě o něco déle, protože jsem zkoušela a vše vytírala opravdu důkladně, takže jsem s plným výkonem vysávala asi 38 minut, až pak jsem dala znovu nabíjet. Výdrž akumulátoru je tedy bezva.

Další velkou výhodou vysavače s mopem Leifheit je, že nemusíte před vytíráním zametat. Sací výkon je dostatečný, takže mop sebere všechny nečistoty, a také za sebou vytře.

Za to může kouzelný váleček ve spodní části myčky – skvěle nahrne nečistoty pod sebe a spolu s vodou je nasaje do odpadní nádobky. Ušetří to dost času i námahy. A na rozdíl od hadříčků, které mají některé podlahové myčky, tenhle váleček myje důkladně.

S vysavačem se velmi dobře pracuje.

Je povedený designově – jako většina produktů Leifheit je kombinace barev zelené a bílé velmi efektní.

Přístroj vypadá štíhlý, a je i lehký, takže se s ním pracuje. Díky nízké váze a dobře umístěnému tlačítku na regulaci vody se s přístrojem dá pracovat jednou rukou. Hmotnost je nízká, takže s ním zvládnou bez větší únavy pracovat i senioři.

Hlavice vysavače s mopem, ve které je umístěn inovativní vytírací váleček je poměrně štíhlá. V pohodě s ní zajedu i pod sedačku, nebo pod skřínky na nožičkách. Usazena je na kloubu, takže snadno můžu zatočit i do stran.

Už jsem zmínila snadné ovládání.

 Na rukojeti jsou dvě tlačítka -1/ Eko režim, 2/ režim Turbo.

Na běžný úklid stačí Eko, s Turbem vytřete důkladně.

Na tlačítka jde dobře dosáhnout palcem, a zároveň prsty ovládat tlačítko, kterým můžeme regulovat množství vody k vytírání.

Pokud nestisknete páčku vůbec, můžete narychlo podlahu jen vysát, bez vytření.

Při vytírání dáváme do horní nádobky vodu. Obsah je 500 ml. Do přístroje se dává klasická voda z kohoutku a troška přípravku na mytí podlah. Doporučuji si přikoupit rovnou při koupi myčky přípravek přímo pro myčku určený. Na Leifheit ho prodávají, a vydrží vám opravdu dlouho, protože do nádobky ho dáváte trošku. Nepřekračujte množství přípravku, ani vody. Na množství vás upozorní rysky na nádobce. Při překročení si můžete přístroj poškodit.

Jedna plná nádobka vody by měla vydržet asi 40 m2. Já jsem vytírala s páčkou stále stisknutou, pomalu a důkladně, takže jsem si vodu doplnila v každém pokoji, na místnosti chodba, kuchyň a příslušenství mi stačila nádobka jedna.

Velkou výhodou tohoto přístroje je, že vytíráte stále čistou vodou, špinavá je okamžitě odsátá.

Odpadní nádobka má dostatečný obsah, v případě naplnění se ozve zvukový signál a rozsvítí se oranžová kontrolka. Pak lehce vyjmete nádobku, vylijete, nasadíte zpátky, a pokračujete. Jak už jsem zmínila, díky tomuto systému se špinavá voda podlahy už vůbec nedotkne, na rozdíl od klasického vytírání.

Po každém ukončení práce - vytření podlahy, je třeba vypláchnout odpadní nádobku a filtr pod vodou. Také je fajn opláchnout mycí váleček.

Po použití pak mop stačí postavit na velmi praktickou plastovou podložku, která je součástí balení. Mokrý váleček tak nestojí nikde na podlaze.

Tolik asi k popisu, a teď k vlastnímu vyzkoušení.

Ta práce mě neskutečně bavila. Můžete si u vytírání klidně i zpívat, protože se nezadýcháte. Málokdy mě úklid tak bavil.

Při prvním zkoušení jsem tedy nabila vysavač, naplnila nádobku a šla jsem vytírat.

Protože jsem chtěla vyzkoušet důkladný úklid, držela jsem tlačítko na regulaci vody celou dobu úklidu.

Když jsem začala vytírat, a byla jsem za půlkou místnosti, byla jsem trochu vyděšená. Připadalo mi to totiž, že Regulus Aqua Power Vac teda moc nevytírá.  Už jsem si začala vyčítat, že jsem si pořídila nefunkční přístroj, a chtěla jsem přestat s prací, když vtom se ozvalo zavrčení a rozsvítila se oranžová kontrolka. Odpadní nádobka byla plná.

 Takže HURÁ!!!  Funguje !! Jen jak rovnou vysává, podlaha krásně schne a nevypadá mokrá.

Musím říct, že mě překvapilo, jak hodně špinavou vodu jsem z odpadní nádobky vylila. Myslela jsem si, že mám vytřenou a celkem čistou podlahu.

Protože mi dost padají vlasy, byla jsem zvědavá, jak si s nimi přístroj poradí. U vysavačů se vlasy někdy namotají a filtry jdou obtížně čistit. Tady v pohodě, vlasy projely do nádržky a byly vylity s vodou. Na válečku jich bylo jen pár.

Protože u mě byla na návštěvě dcera s pejskem, vyzkoušela jsem Regulus Aqua Power Vac i na psí chlupy.

Pokud chcete jen navlhko setřít od prachu a chlupů, stačil mi režim EKO. Chlupy zmizely.

Pokud je na podlaze větší nečistota, je lépe přejet po ní myčkou víckrát, aby zmizela úplně. Vysavač je ale tak lehký, že mi to vůbec nevadilo. I když je fakt, že pokud najednou vysáváte a mopujete celý byt, ke konci i ty tři kilogramy začnou v ruce trochu těžknout.

Celkově ale za mě velká spokojenost.

Tak nějak si říkám, jak jsem mohla bez Regulus Aqua Power Vac vůbec být.

To uklízení s ním je neskutečně pohodlné.

Oproti klasickému vytírání mopem je to pohodlné a nenáročné.

Určitě doporučuji pořídit třeba pro babičky a dědečky, bude se jim mnohem lépe uklízet bez námahy. Jediné, co je trošku náročnější je, že po použití musíte vyndat odpadní nádržku a filtr a vypláchnout, a nezapomenout vyndat a opláchnout i čistící váleček. Čištění je ale celkem rychlé, a protože nádobka i váleček jdou dobře vyndat i zacvaknout zpátky, stačí párkrát vyzkoušet, a pak už to jde ráz na ráz.

Regulus Aqua Power Vac doporučuji, pokud máte malé děti, nebo vnoučata, která si často hrají na zemi. V klidu můžete jen „přeběhnout“ místnost a během chvíle máte hotovo a krásně čisto.

Také úklid chlupů po pejskovi a kočičkách jde mnohem snáz. Mop vysaje a vytře krásně všechny chlupy bez předchozího zametání.

Pokud tedy jako já máte rádi hezky uklizený byt, s podlahou si Regulus  Aqua Power Vac poradí opravdu báječně. Podlaha je vytřená, rychle suchá, a nejsou na ní nečistoty ani šmouhy. Svou práci přístroj odvádí skvěle.

Regulus  Aqua Power Vac je super pomocník na každodenní běžný úklid. Důkladné umytí podlahy tak stačí jen jednou za čas, nemusíte každý den nosit kbelík a mop.

Typ

tyčový

   

Akční rádius

1,9 m

Typ baterie

Lithium-iontová 20 V

Kapacita baterie

2 500

Doba nabíjení

180 min.

Výdrž na jedno nabití

25 min.

Stupně výkonu

2

Ruční vysavač

ne

Objem nádoby na prach

0,45 l

Hmotnost

3,3 kg

   
   

Příkon

85 W

Hlasitost

70-78 dB

Rozměry VxŠxH (cm)

31,8 x 22,2 x 89

HEPA filtr

ne

LED osvětlení

ne

Mokré vysávání

ano

Svislé parkování

ano

Teleskopická rukojeť

ne

Odnímatelná rukojeť

ne

Indikátor baterie

ano

Indikátor plnosti

ano

Příslušenství

náhradní filtr, nabíjecí kabel, podložka, návod

 

Pokud si chcete vysavač s mopem prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Regulus Aqua Power Vac

Celý sortiment eshopu najdete zde: Leifheit.cz

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: