Recenze na interaktivní knížku U nás na farmě od VTECH, vhodná je už od 3 měsíců.

14.02.2024 16:13

 

 

Čas letí někdy neuvěřitelně rychle. Mému nejmladšímu vnoučkovi bude brzy už jeden rok. Proto mu vybírám nějaký hezký dárek. Dárek, který ho potěší, bude si s ním rád hrát, a zároveň ho i něco naučí. Takové hračky mám nejraději.

Přiznávám, že takové hračky už vybírám vždycky u společnosti Vtech. Velmi se mi totiž jejich hračky osvědčily, mám s nimi skvělou zkušenost.

Pokud vybírám hračky pro nejmenší děti, na jiný eshop už skoro nechodím - Vtech je u mě zárukou, že hračka bude mít úspěch.

Pokud si pořizujete hračku Vtech, kupujete kvalitu z naprosto bezpečného materiálu. U hraček Vtech si výrobce zakládá i na jejich bezpečnosti – počítají s tím, že děti, obzvláště ty malé, se ke hračkám nechovají úplně šetrně. Proto jsou hračky vždy testovány tak, aby se v neobratných dětských ručičkách nepoškodily. Materiály, ze kterých Vtech vyrábí své hračky, splňují všechny, i ty nejpřísnější bezpečnostní certifikáty.

 Vím, o čem mluvím. Vnuk má většinu hraček od Vtech, protože jsou prostě nerozbitné. Kterákoliv hračka od Vtech vypadá i po pár letech pořád jako nová.

Malé ručičky dětí nejsou ještě motoricky příliš zručné, a proto jim hračky hodně často spadnou na zem.

Ty úplně nejmenší děti s hračkami bouchají – i na takové zacházení jsou tyto hračky testované.

Takže když vnukovi spadla hračka na zem, šla jsem ji kontrolovat – ale nikdy se nestalo, že by se hračka poškodila, nebo poškrábala. Je to prostě kvalita, na kterou se mohu vždycky spolehnout.

Protože vnouček má rád autíčka, vybrala jsem mu knížku z pevného plastu na kolečkách U nás na farmě.

Pokud v ní nebudeme listovat, může s ní jezdit jako s autem – kolečka na knížce se točí, mohou tedy děti po zemi opravdu jezdit jako s autíčkem.

Jako většina hraček od Vtech, i tato malá knížka je interaktivní. Umí tedy mluvit a vydávat zvuky. Děti tak motivuje k mluvení a hraní si.

Knížka je vhodná pro děti od 3 do 24 měsíců.

Ty úplně nejmenší děti zaujme knížka jen barvami, a zvuky. Ty starší děti už s knížkou umí pracovat, učí se zvuky zvířat a zábavné fráze. Nebo si prostě jen tak jezdí s knížkou jako s autíčkem.

První věc, která mne na této knížce zaujala, jsou barvy. Je krásně barevná. Ilustrace jsou moc hezké a odpovídají realitě. Takže prasátko vypadá opravdu jako prasátko a děti ho poznají na první pohled. A ostatní zvířátka jsou samozřejmě taky reálně vyobrazená.

Stránky jdou snadno otáčet pomocí barevných plastových úchytek po straně knížky.

Knížečka má pět interaktivních pestrobarevných stránek. Je to malé vyprávění o dni na farmě.

Pomocí svítícího tlačítka se spouští zábavné písně a fráze.

Hudba se spouští pomocí hudebního červeného tlačítka. Melodií, které přehrává je 15.

Všechny fráze a písničky jsou namluveny čistou a srozumitelnou češtinou. To je u dětí, které se teprve učí mluvit velmi důležité. No a tím, že hračka na děti mluví, je stimuluje, a nabádá k opakování, a tím si děti procvičují řeč, a učí se nová slovíčka. I když doma s dětmi mluvíme často, používáme většinou jen nějaká slova, takže knížka obohatí dětský slovník.

Písní, melodií, zvuků a frází je v knížce více, než padesát!

Všechny fráze a písničky vám proto vypisovat nebudu, jen pro ukázku některé z nich: „Jak se žije na farmě“, „Kohout nám den začíná kykyrykyký, farmář hodně práce má a já mu pomáhám“, „Krmit zvířátka je zábava“, „Dnes máme na farmě hodně práce“, „Musíme posbírat úrodu“, „To byl ale skvělý den“,“Čerstvé jídlo je to nejlepší“…

TEXTY PÍSNÍ (Česká verze)
1. PÍSEŇ
Kohout nám den začíná,
ky-ky-ryky-ký
Farmář hodně práce má,
a já mu pomáhám!
2. PÍSEŇ
Dnes je nádherný den na farmě,
se zvířátky se sejdeme.
3. PÍSEŇ
Už dozrálo to,
už dozrálo to,
Co dozrálo to, i sníme!
Už dozrálo to.

Knížka hraje i melodie beze slov, aby si mrňouskové mohli zacvičit a zatančit..

Jak už jsem zmínila, hračka je z velmi odolného a bezpečného plastu. Nemusíte se tedy bát, že by se rozbila, nebo se dítě nějak zranilo.

Také údržba takového plastu je velmi snadná – stačí otřít vlhkým hadříkem.

To je velmi důležité, protože malé děti hračky často omatlají ručičkami, nebo je strkají do pusy. Čistota hraček je tedy nutná, a údržba u hraček pro nejmenší děti musí být jednoduchá. Jako třeba u Vtech hraček – otřít, nebo omýt a je hotovo.

U hračky lze nastavit hlasitost – to rodiče občas oceňují. Pokud si s knížkou děti nehrají, automaticky se vypne.

Kvalitu Vtech hraček mám vyzkoušenou a jsem spokojená. Vždycky mne ale každá nová hračka překvapí tou spoustou vět, větiček, tónů, písniček, říkadel, zvuků a barev. Hračka mluví zřetelně, děti se tedy podvědomě učí správně vyslovovat. To je u hraček Vtech moc fajn. Dětem se líbí, a já jsem moc spokojená, že hračka není jen hezká, ale učí děti nové věci. Ty úplně nejmenší dětičky si jen prohlíží, ty dvouleté už si s hračkou povídají, zpívají, a umí podle knížky vyprávět příběh, poznávat zvířátka a představit si, jak se žije na venkově- na farmě. A když už si nechtějí číst, knížku zavřou a odjedou s ní hrát si jiným způsobem.

Provoz je na 2 AAA baterie (to jsou ty mikrotužkové)

Rozměr výrobku: 19,5x14x4,5 cm
Váha: 0,5 kg včetně obalu

Pokud si chcete knížku prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: U nás na farmě

Celý sortiment hraček Vtech si prohlédněte zde: eshop Vtech

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: