Originál kvalitní ručně vyráběné nože z damaškové oceli - tip na dárek, který potěší každého muže. Lovecké, nebo kapesní - vybrat si můžete podle vlastního uvážení.

04.10.2021 14:00

Můj dědeček vždycky říkával, že:“Správný muž má v kapse nůž“. Opravdu nůž vždycky sebou nosil a kde bylo třeba, tam ho použil. Nejraději jsem měla, když seděl u kamen a vyřezával nám nožem zvířátka a panáčky.

I můj táta nůž vždycky sebou nosil a nosí. Kdykoliv bylo potřeba někde něco uříznout, nebo přiříznout, vždycky ho z kapsy vyčaroval. Ať to bylo na houbách, nebo na zahradě, při táboření, nebo třeba jen mamince uřízl nějakou voňavou modřínovou větvičku do vázy. Občas jsem nechápala, odkud ten nůž vytáhl, když jsem neviděla žádnou kapsu. Vždycky ho prostě měl. Občas jsem ho podezřívala, že nůž nosí snad i v obleku na ples a do divadla.

Můj partner má nožů několik, a nosí je u sebe také neustále. Pochopila jsem, že nůž je pro muže stejná „srdcovka“, jako pro nás ženy kabelka. Používají nůž kdykoliv je potřeba – na řezání a vyřezávání, na různé práce, a v dnešní době už i jako nutný ochranný prvek.

Proto když chci udělat komukoliv z mužského osazenstva rodiny radost, daruji mu nůž. Nůž, který je nejen krásný, ale i praktický.

Takové nože jsem objevila na facebooku na stránce Hon na nože.

Tam vám mají takový výběr nožů, až oči přecházejí. Jsou to nože všech možných tvarů a typů.

Každý nůž má řeznou a úchytovou část.

Ta řezná je na stránkách Hon na nože z kvalitní damaškové oceli. Damašková ocel je legendární, mýty opředená. Traduje se, že je to nejkvalitnější a nejostřejší ocel, jaká může být. Ocel má svou nádhernou, velmi typickou kresbu. Podíl na tom má precizní ruční výroba. Je to prostě top mezi ocelemi.

Úchytová část nožů je různá. Každý nůž má jinou – jinou má lovecký, jinou zavírací kapesní – záleží jen na vás, jakou si vyberete.

Každý nůž je originál – všechny jsou dílem poctivé ruční české práce.

Musím přiznat, že i když jsem žena a v nožích se příliš nevyznám, tyhle nože mne celkem okouzlily. Vybírala jsem dlouho. Líbilo se mi hned několik nožů.

Nakonec jsem vybrala nádherný kapesní zavírací nůž. Nůž jsem vybrala jako dárek tatínkovi. Chtěla jsem, aby měl nůž, o jakém určitě vždycky snil. Pořádný, kvalitní, který může mít do lesa, i na táboření s vnuky.

O tom, jak bude nůž vypadat, jsem měla představu z obrázku. Nůž přišel spolu s krásným a praktickým koženým pouzdrem na patent.

Když jsem nůž poprvé držela v ruce, pochopila jsem, proč mají muži rádi kvalitní nože. Nůž se velmi dobře drží, má pojistku proti zavření se, a ta ocel je prostě nádherná. Ten nůž úplně zazvoní, když na něj ťuknete. Nádherná, kvalitní damašková ocel se svou typickou kresbou.

Když jsem nůž ukázala manželovi, a viděla jsem ten záblesk v jeho očích – záblesk touhy a nadšení, nůž objednám i pro manžela a syna. Možná trochu jiný, aby každý měl svůj originální, ale jsem si naprosto jistá, že budou mít radost.

Pokud máte v rodině třeba myslivce, určitě mu udělá radost lovecký nůž. Já jsem vybrala tentokrát z nabídky na stránce Hon na nože nůž zavírací – tatínek chodí hodně do lesa, je pro něj nejpraktičtější.

Manžel tráví hodně času na lodi, pro něj vyberu asi jiný typ nože. Nejlepší bude typ loveckého nože. Pro syna větší zavírací – do kapsy.

Pokud hledáte tip na dárek pro muže – ať už na vánoce, nebo na narozeniny, či výročí, udělejte mu radost velmi kvalitním nožem s čepelí z damaškové oceli. Radost bude zaručena. Ty nože jsou prostě nádherné. Nože jsou dodávány i s velmi praktickým koženým pouzdrem.

Pokud bych na závěr měla nějak tuhle recenzi shrnout, tak budu mluvit jen v superlativech. Radost, kterou tatínek z nože měl, byla neskutečná.

Nůž ze stránek facebooku Hon na nože je krásný, perfektně zpracovaný, velmi kvalitní. Ocel je damascénská, rukojeť si zvolíte sami podle vašeho vkusu. K noži je dodáno i praktické kožené pouzdro. V poměru cena x kvalita je to velmi dobrý nákup. Jsem velmi – opravdu velmi spokojená.

Velký výběr kvalitních nožů najdete na stránce na facebooku po kliknutí zde: Hon na nože

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: