Multifunkční tlakový hrnec Tesla Elitecook - to je pohodlí v kuchyni

27.06.2019 15:22

O multifunkčním tlakovém hrnci Tesla Elitecook K50 jsem vám už psala v článku s recenzí ( článek najdete po kliknutí zde : Hrnec Tesla Elitecook )

Po nějaké době se chci k recenzi ještě vrátit a hrnec vám připomenout., Čím déle ho totiž používám, tím víc jsem z něj nadšená a přípravu spousty jídel si bez něj už neumím ani představit. Obzvláště teď, kdy venku panují velká vedra, myslím, že by spousta žen takový hrnec uvítala. Vaření v multifunkčním hrnci nás totiž zbavuje nepříjemného horka při vaření na klasickém sporáku (obzvláště u toho plynového). Pokud se tedy v horkém počasí necítíte v kuchyni moc příjemně, nastal čas vyzkoušet multifunkční hrnec. Horká léta budou asi čím dál častější,a využití hrnec najde i na každé chalupě, a věřte, že když si na něj zvyknete, prakticky ho nebudete ze stolu uklízet.

Ráda při vaření například používám máslo Ghí (přepuštěné máslo) , které je v obchodech celkem drahé. Přitom stačí v multifunkčním hrnci použít funkci tzv pomalého hrnce a za cca 3,5 – 4 hodiny pomalení je máslo krásně voňavé po karamelu, voda z něj je odpařená, stačí ho pak přes plátýnko nalít do sklenice a dát do lednice a pak používat jak jste zvyklí.

Vynikající je i domácí Chilli con carne

1 lžíce oleje

1 cibule

2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 lžička chilli, papriky a mletého kmínu

500 g mletého hovězího masa

1 plechovka loupaných rajčat

½ lžičky majoránky

1 lžička cukr krupice

3 lžíce rajčatové šťávy (nemusí být)

Sůl a pepř

Plechovka fazolí v rajském protlaku

1 plechovka malá kukuřice

Olej rozpalte v hrnci, pčidejte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, papriku, koření a restujte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, rajčatovou šťávu a vše dobře osolte a opepřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole a kukuřici. Pokud vaříte pro děti, je lépe chilli vynechat a dát jen pepř.

Podávejte s orestovanými brambory. Můžete jako přílohu pro děti ještě přidat orestované kousky kuřecího masa.

Pokud máte chuť na klasickou českou kuchyni, zkuste 

Kuřecí stehno s bramborovým knedlíkem a zelím.

Kuřecí stehno okořeníme, orestujte, pak vložte do hrnce, trochu podlijte a zvolte program drůbež.

Než se maso udělá, připravte si knedlík.

1 kg vařených studených brambor

1 vejce

1 – 1,5 hrnku hrubé mouky –je to podle kvality brambor,je třeba aby těsto bylo tužší

1 lžička soli.

Vařené studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku a vypracujeme těsto. Je třeba pracovat rychle. Z těsta uděláme válečky a ty vaříme v páře asi 15- 20 minut.

Sterilované zelí stačí krátce povařit, osolit a přidat podle chuti cukr. Lze uvařit i variantu červené zelí a uzené kuřecí stehno.

Masové kuličky v rajské omáčce

500 g mletého masa mix (napůl vepřové a hovězí)

Vejce, sůl, pepř a strouhanka

1 větší Cibule

2 rajčatové protlaky

Bobkový list (4)

Nové koření a  černý pepř celý – cca po 8 kuličkách

Cukr, voda, jíška nebo hladká mouka

Špetka skořice, nebo lžička skořicového cukru

Nejdříve uděláme z mletého masa, soli, vejce a strouhanky směs, ze které válíme kuličky. Kuličky lehce orestujeme a vyndáme na misku. Pak osmažíme cibuli, přidáme protlak, lehce zarestujeme, zalijeme vodou, přidáme koření a vložíme zpět kuličky. Necháme vařit cca 30 minut a nakonec zahustíme jíškou nebo hladkou moukou (podle chuti), nakonec dochutíme cukrem a trochou skořice.

A pokud máte chuť na něco nezdravě smaženého –i s tím si hrnec poradí – můžete si připravit třeba smažené krokety a obalovaný hermelín.

Multifunkční hrnec Tesla Elitecook je opravdu multifunkční. Není problém v něm s velkou úsporou času i energie (a taky nádobí) připravit v podstatě jakékoliv jídlo. Práci s ním usnadňují předvolené programy.  Velkou výhodou hrnce je menu v českém jazyce, proto je skvělý i pro starší lidi – u nás hrnec používá i babička na chalupě, a skamarádila se s ním velmi rychle, dnes už ho ovládá automaticky a moc si hrnec pochvaluje. Elektrický tlakový hrnec má pojistky, díky kterým se nemusíte bát přetlaku a uvolnění pístu, jak se často stává v klasickém tlakovém hrnci. I vypuštění páry je rychlé a bezpečné.

Já si vaření v multifunkčním hrnci celkem užívám, šetří opravdu spoustu energie a času,a protože mám velký sporák na plyn – v horku jako je v těchto dnech opravdu oceňuji, že hrnec nevydává žádné sálavé teplo. Pokud rádi vaříte, nebo jezdíte na chalupu, nebo chcete ušetřit energii a hlavně čas strávený v kuchyni, určitě zkuste Tesla multifunkční hrnec (který jako jediný má menu na předná straně v českém jazyce)

Hrnec si prohlédněte po kliknutí zde: Multifunkční tlakový hrnec Tesla Elitecook

 

pokud si hrnec chcete koupit mám pro vás exkluzivní slevu 5% při zadání kodu JANAVPOHODE  (zadejte v objednávce)

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: