Máslová kuřecí polévka

12.01.2024 14:21

Suroviny

  •    1,5 l silného kuřecího vývaru (při vaření přidejte ke klasické kořenové zelenině i jednu celou kukuřici)
  •    kuřecí maso z vývaru
  •    1 velká cibule
  •    2 velké mrkve
  •    1 petržel
  •    1 kukuřice z vývaru
  •    50 g másla
  •    50 g hladké mouky
  •    150 g lesních hub
  •    sůl a pepř
  •    směs Polévkové bylinky Avokádo (nebo petrželka, libeček, pažitka a celerová nať.)
  •   2 vejce

Postup

Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Oproti tradiční kořenové zelenině přidejte jednu celou předvařenou kukuřici. Ano, tu, co se používá na gril. Hotový vývar přeceďte, oberte maso, nakrájejte na menší kousky a nechte stranou. Z kukuřice ořežte ostrým velkým nožem jednotlivá zrnka. Také nechte stranou.

V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout nakrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.

Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Dochuťte solí, pepřem, polévkovými bylinkami. Zalijte vychladlým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Po čtvrt hodině vaření přidejte maso z vývaru a zrnka kukuřice. Vmíchejte rozšlehaná vejce.

Polévku můžete ještě posypat čerstvými bylinkami.
 
Foto: Alena Kolaříková , zdroj https://zena-in.cz/clanek/polevka-ktera-vas-zahreje-maslova-kureci-polevka

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: