Luxusní koláč z dýně hokkaido

01.10.2021 13:28
  • Na těsto:

  • 255 g polohrubé mouky 
  • 3 lžíce perníkového koření (já jsem dala jen 3 lžičky, lžíce se mi zdály moc)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 150 g cukru
  • 150 g rostlinného oleje
  • 4 velká vejce
  • 1 středně velká dýně hokkaido
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na krémovou polevu:

  • 250 g smetanového sýra typu žervé při pokojové teplotě
  • 100 g  změklého másla
  • 420 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  1. Troubu předehřejte na 180°C.V míse smíchejte mouku, koření na perník, prášek do pečiva a sůl.V jiné míse smíchejte cukr, olej, vejce, nastrouhanou dýni a vanilku.Obě směsi smíchejte a vytvořte hladké těsto. Nalijte těsto do vyššího plechu nebo pečící formy a pečte 30-35 minut. Poté vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.V misce smíchejte smetanový sýr, moučkový cukr a máslo. Pomocí mixéru vyšlehejte do nadýchané pěny.Hotový krém rovnoměrně namažte na koláč, ihned nakrájejte na kostky a skladujte v chladu, ideálně v lednici.
  2. zdroj recept i foto: https://www.az-recepty.cz/sladke-recepty-z-dyne/#Luxusni_kolac_z_dyne_hokkaido

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: