Lahodné Mrkvánky

05.04.2024 16:37

 

Ingredience

  •   200 g nastrouhané mrkve
  •   300 g hladké mouky
  •   200 g povoleného másla
  •   6 g kypřicího prášku
  •   špetka soli
  •   švestková povidla nebo oblíbená marmeláda
  •   moučkový cukr na obalení

Postup

  1. V míse jednoduše smíchejte hladkou mouku se špetkou soli, kypřicím práškem, nastrouhanou mrkví a povoleným máslem. Těsto zpracujte rukama do hladké nerozpadavé konzistence.
  2. Zpracované těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny do lednice odpočinout.
  3. Odpočinuté těsto rozválejte na pomoučeném válu a vykrajujte z něj kolečka o průměru 7 cm.
  4. Na každé vykrojené kolečko dejte půl lžičky povidel nebo oblíbené domácí marmelády.
  5. Každé kolečko přeložte a okraj půlkruhu přitiskněte (stlačte) vidličkou.
  6. Mrkvánky pečte při 170 stupních cca 17 minut.  Teplé mrkvánky obalte v moučkovém cukru nebo jen zlehka pocukrujte.

 

TIPY A RADY: nezapomeňte, že v případě mrkvánků je důležité pracovat s vychlazeným těstem, aby se vám při vykrajování netrhalo

zdroj recept i foto: ŽENA-IN - Náš tip: Upečte si lahodné Mrkvánky (zena-in.cz)

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: