Kniha půjdeš s námi ven? z nakladatelství Kazda - tip na čtení pro všechny bystré a zvídavé děti.

29.09.2021 15:09

Půjdeš s námi ven?

 

Venku začal podzim. Ideální období na procházky v přírodě a venku s dětmi. Jenže ne vždycky můžeme někam odjet, a být přímo v přírodě. Někdy zůstáváme ve městě. Pak je fajn ukázat dětem, že i ve městě je příroda na každém kroku. Třeba i jako mech ve spárách mezi kameny stromů. Nebo šnek, který leze právě po chodníku.

Skvělá knížka, která dětem ukáže, kolik dobrodružství při objevování přírody mohou zažít ve městě je kniha Půjdeš s námi ven? od spisovatele Petra Wohllebena z nakladatelství Kazda.

Knížka je plná zajímavostí o zvířatech a rostlinách. Spousta zajímavého čtení doplněného fotografiemi a ilustracemi – děti bude kniha určitě bavit. Často je vůbec nenapadne, že i když jdou po ulici ve městě, kolem nic je spousta živočichů a rostlin. Třeba nad hlavou jim letí vlaštovka, která si postavila hnízdo na paneláku, protože jí připomínal skálu. Nebo že pak obrubníkem žijí mravenci, v kanálech a kanalizaci se dobře daří potkanům a myším.

Obsah knihy :

Na toulkách po městě – Skaliska se střechami a okny, Pod ulicemi to žije, Nepřibližujte se!, I v nejužších spárách, Na nástupišti bývá rušno, Nesahejte na mě!, Pestré barvy a dlouhé uši

Jak se vybavit

Stavíme, sbíráme, vyrábíme – Napněte plachty, Stromek v pokojíčku, Dokonale naplacato, Miniaturní kvítky a hbité úponky

Číst otisky, sledovat stopy- Kopáči a tuneláři, I zvířata někdy musejí, Let čmeláka a koncert u rybníka

Barvy, elektřina a střelka kompasu – Slunce, měsíc a hvězdy, Hřmí a blýská se, Bez mapy a navigace, Jak na svět přicházejí barvy.

Něco je ve vzduchu! – Všude samý prach, Co to tu voní?, Co to tu páchne?

Šance na rekord – Do toho, do toho!, Obr nad obry, O vzpěračích a křiklounech

Všude doma

Dobrodružství pro každý den – Noc venku, Křesadlo a jiskra, Zblízka nejen slizká, Odvahu!

Za pokladem!

S trochou pomoci to jde lépe – Zelené zdi, Domeček na zimu, Rychlé občerstvení pro zvířata

Sejeme, sklízíme a ochutnáváme – Ať si roste, nedočkavá zelenina, Květy k nakousnutí, Plevel na talíři.

Bláznivé rostliny.

Všichni určitě víme, jak těžké je někdy vytáhnout děti od počítačů. Je to zábava, u které nemusí vyvíjet žádné úsilí. O to víc je ale baví, když se dostanou ven a zjistí, že venku na ně může čekat i spousta objevování a dobrodružství. V knize Půjdeš s námi ven? Najdou spoustu zajímavých informací, a nápadů na činnosti, u kterých se budou s kamarády určitě bavit. Zažijí i ve městě dobrodružství a budou svět kolem sebe vnímat zase o trošku jinak. Tahle knížka je moc povedená. Je velmi inspirativní a plná informací o rostlinách, zvířatech, ptácích a vůbec přírodě kolem nás.  U téhle knížky děti na počítač úplně zapomenou – je velmi poutavá.

Pokud si knihu chcete prohlédnout, nebo koupit, klikněte zde: Půjdeš s námi ven?

Celý sortiment nakladatelství si prohlédněte po kliknutí zde: nakladatelství Kazda.

 
 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: