Frittata s medvědím česnekem - rychlá a zdravá večeře

26.04.2019 12:17

 

1 ks brambory ( já dávám klidně i 2)

1 hrst medvědí česnek

1-2 stroužky česneku 

6 ks vajec

50 ml smetana ke šlehání

4 ks cherry rajčata

1 lžička máslo

1 ks jarní cibulka

podle chuti sůl a pepř

podle chuti třeba koření čubrica

podle potřeby olej

Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme.

Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut.

Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme. (Suroviny si můžeme poupravit podle vlastní chuti)

zdroj recept i foto. https://recepty.vareni.cz/frittata-s-medvedim-cesnekem/

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: