Ořechový koláč s jablky

15.10.2021 11:37

Suroviny:

Těsto

  •    300 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
  •    200 g mletých oříšků (vlašské, mandle …)
  •    1x prášek do pečiva
  •    100 g cukru
  •    250 g hery máslové,  pokojové teploty nakrájené na kostky
  •    3 jablka nakrájená na malé kostičky (můžete klidně nastrouhat)

Náplň

  •    4 bílky
  •    100 g cukru

Postup:

Nejprve smícháme všechny suroviny na korpus a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dvě části. 1/3 těsta zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku, zbytek těsta zabalíme a dáme do lednice na jednu hodinu.

Těsto z lednice použijeme na spodek korpusu. Vyválíme plát a dáme do koláčové formy o průměru 27 cm, případně těsto do formu ručně upěchujeme.

Na těsto poklademe jablka a na jablíčka tuhý vyšlehaný sníh ze 4 bílků a cukru. Nakonec použijeme těsto z mrazáku, které nastrouháme navrch koláče.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 35 minut. ¨

zdroj recept i foto: https://zena-in.cz/clanek/orechovy-kolac-s-jablky

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: