Norská móda od značky Kari Traa. Merino vlna dokonale hřeje, už vám ani v mrazech nebude zima.

29.11.2021 17:55

Norská móda

 

Venku začíná být pořádná zima. Pokud rádi sportujete, určitě v tomto období, stejně jako já řešíte, co si na sport obléknout. Pokud si vezmu jen triko a mikinu, případně ještě lehkou bundu nebo vestu, bude mi ve chvíli, kdy se zastavím zima, a při sportu zase horko.

 Zkoušela jsem spoustu variant, jak se obléknout.  Pokud se chci proběhnout, projet na koloběžce, nebo stačí jen svižný krok někde v terénu – vždycky je to o tom, mít to správné oblečení.

 Pokud se navléknu do více vrstev, tak je pak postupně sundávám a nastane problém kam s nimi. Svetr a mikina jsou zase moc teplé, často se zpotím, a v tomhle chladu je pak na průšvih jménem nachlazení rychle zaděláno.

Řeším to každý rok. Už jsem dávno koukala po nějakém kvalitním běžeckém oblečení. Nejlepší pro sport mi ze všech dlouhých recenzí a doporučení vyšla Merino vlna. Merino oblečení si všichni sportovci pochvalují. Trošku mne odrazovala jeho vyšší pořizovací cena, takže většinou jsem nákup odložila a dál se střídavě klepala zimou, anebo potila.

Letos už jsem se rozhodla Merino oblečení vyzkoušet. Vyzkoušela jsem dámské funkční triko Kari Traa Agnes v modré barvě (já prostě tu modrou miluju ze všech barev nejvíc).

Zvolila jsem toto triko, protože jeho vzor je jemný a decentní, a nemusí být jen na sport, mohu ho nosit kamkoliv – na lyžování stejně jako na výlet, nebo do práce.

Triko je příjemné hned na první omak, a po prvním vyzkoušení při sportu jsem si teda docela nadávala, že jsem ho nevyzkoušela už dávno. Mohla jsem si ušetřit spoustu oblékacích potíží.

Teď momentálně jsem ve stavu takového nadšení, že nevím kde začít dřív, myšlenky mi skáčou od jedné pozitivní věci ke druhé – pokusím se moc nepřeskakovat a pěkně pomalu a postupně popíšu svoje pocity s prvním setkáním se s Merinem.

Značku Kari Traa jsem si vybrala, protože má všude nejlepší recenze. Když už jsem se rozhodla, tak chci tu nejlepší kvalitu.

Značku založila úspěšná sportovkyně – akrobatická lyžařka Kari Traa. Tato držitelka tří olympijských medailí byla vyhlášena za nejvíce sexy ženu v Norsku. Jako sportovkyně hledala značku oblečení, která rozumí potřebám žen při sportu. Nikde ji nenašla, proto založila vlastní značku, vyzvala nejlepší designérky a společně vytvořily povedenou kolekci oblečení na sport.

Triko Agnes je z nádherně hřejivého funkčního Merina.

Merino vlna má tu super vlastnost, že dokáže díky svým vlastnostem hřát i když je mokrá. Přitom vlhkost vsákne do sebe a na pokožce cítíte sucho. To je prostě úžasné.

Jako super bonus je, že Merino je přirozeně odolná proti pachům – to ocení všichni sportovci. Při sportu se všichni potíme, a kdo by chtěl být cítit, že? Já tedy ne.

Triko Agnes se velmi dobře obléká.

Funkční triko Agnes jsem si vybrala v modré barvě s oranžovými detaily.

Límec je vysoký, zapínání je na zip – takže kdykoliv je třeba si ho můžete rozepnout a ohrnout.

Díky zipu se triko i dobře obléká. Zip má u krku patku, takže se neskřípnete a neštípnete do brady ani když máte studené a neohrabané ruce.

Tak nějak jsem do trika vklouzla a během chvilky jsem měla pocit, jako bych měla druhou kůži.

 Na těle ho v podstatě během chvíle přestanete úplně vnímat. Nikde nic netáhne, nikde nic neškrtí. Triko se mi dokonale přizpůsobilo a já se cítila moc fajn.

Je zajímavé, že ani v místnosti, kde bylo celkem teplo jsem neměla pocit, že se bych se přehřívala, nebo příliš potila. Bylo mi normálně příjemné teplo.

V podstatě se teď už studených a mrazivých dní nebojím. Merino triko Agnes je super. Už teď se těším na běžky. Určitě bude fajn si pořídit na běžky ještě Merino legíny (a mají je i ve stejném vzoru). Pak bude pobyt venku plný pohody – pěkně v teple, bez zbytečného pocení a bez pocitu mokra.

Čekala jsem, jestli když vyjdu ven, kde je chladno, mi nebude zima. Tepelně jsem se ale srovnala během chvilky a je mi venku i v chladu velmi příjemně. Opravdu jsem nečekala, že Merino je tak hřejivá vlna.

Triko Agnes má:

  •  přiléhavý střih s body mapping panelovou konstrukcí
  • Vlněné vlákno s vynikajícími termoizolačními vlastnostmi za mokra i sucha
  • Měkký a příjemný materiál na omak
  • Žakárový úplet
  • Ploché švy pro maximálně hladký povrch a snadné vrstvení
  • Krátký zip s ochrannou patkou v oblasti brady
  • Pružné boční panely (díky nim opravdu nikde nic netlačí)
  • Materiál je 70% Merino vlna, 30% Modal vlákno 19,5 mic
  • Gramáž 240 g/ m²
  • Velikosti XS až XL

 

Jaký je můj výsledný dojem? Naprostá spokojenost. Cítím se opravdu velmi pohodlně a je mi při sportu fajn.

Na stránkách Norská móda jsem si kromě hřejivého Merino trička Agnes vybrala ještě funkční tílko Kari Traa Tina 

Někdy je venku ošklivě a nechce se mi cvičit, nebo sportovat třeba v dešti, nebo mlze. Pak je potřeba mít pořádné tričko na sport na doma – nebo třeba do tělocvičny, nebo posilovny.

Tílko má jednoduchý a přitom zajímavý design. Kombinace barev černá – oranžová - fialová vypadá moc hezky.

Boční pásy přitom působí zeštíhlujícím dojmem, takže si připadám hned lépe.

Materiál je strečový, takže se dobře obléká, nikde netlačí a nepne.

Materiál je rychleschnoucí – takže vám nebude nepříjemně vlhko ani zima.

Tílko má reflexní prvky, takže bude fajn třeba na běh v létě venku – i za šera. To jsem zatím nezkoušela.

Otestovala jsem tričko na aerobiku. Vzhledem k tomu, že jsem na aerobiku dlouho nebyla, a tak nějak moje tělo zpohodlnělo, bylo to celkem náročné. Nejen že jsem se zadýchala, a to pořádně. Tentokrát jsem i cítila každý sval a pot ze mne tekl snad po litrech. Tričko to ale na rozdíl ode mne ustálo. Já jsem byla zničená – tričko v naprosté pohodě.

Hlavní materiál trička je 93% Polyester a 7% Elastan, vedlejší materiál je pružnější – 14% Elastan a 86% Polyester

Tohle tílko si oblíbíte na nošení do fitka i do tělocvičny, nebo jen na běžné cvičení doma. Fajn bude určitě i v létě třeba na kolo, nebo na výlet s dětmi – prostě na běžné každodenní nošení. Materiál je příjemný, rychleschnoucí, elastický – takže vás krásně obepne jako druhá kůže a přitom díky bočním panelům působí zeštíhlujícím dojmem.

Na stránkách Norská móda jsem tentokrát vyzkoušela triko Agnes z Merino vlny a funkční tílko Tina. Obě trička jsou opravdu moc fajn.

Z trička Agnes jsem ale nadšená o něco víc. Je to moje první osobní setkání s Merino vlnou, a jsem s ní velmi spokojená. Ba přímo nadšená. Vůbec jsem nečekala, že je vlna tak hřejivá, že drží vlhko v sobě a nepustí ho na pokožku. Taky jsem nevěděla, že do sebe tak nějak šikovně pohltí pach a – no, prostě v Merino vlně nesmrdíme.

Když si vzpomenu, jak jsem bojovala s výkyvy teplot, věčně jsem měla kolem pasu uvázaná trička nebo mikiny, které při sportu překážejí. Tohle Merino triko Agnes odbouralo. Nepotřebuji 2 trička, nebo mikiny. Stačí mi v pohodě jedno. Navíc je tričko neskutečně pohodlné a moc hezky vypadá.

Tak nějak když jsem zkusila tohle super Kari Traa tričko, asi budu pokukovat i po klasických svetrech s norským vzorem z Norské módy. Pokud s nimi budu spokojená jako s tímhle tričkem, myslím, že už je pak nesundám. Pokud je zkusím, určitě vám dám zase vědět recenzí.

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit tričko z Merino vlny, klikněte zde: Dámské funkční triko Kari Traa Agnes H/Z modrá

Pokud si chcete prohlédnout, nebo koupit funkční tílko na cvičení, klikněte zde: Dámské tílko Kari Traa Tina fialová

 

Celý sortiment eshopu si prohlédněte zde: Norskamoda.cz

 

—————

Zpět


Kontakt

Jana v pohodě


Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: